Historiek

Pouilliers historiek

Joseph Pouilliers begon zeer bescheiden op het einde van de 2de wereldoorlog in een schuurtje achter zijn kachelwinkel met een draaibankje. Zijn zonen Jean en Rene richtten dan in 1949 de NV Metaalconstructies Pouilliers op te Essenbeek.

Het eerste atelier werd al snel te klein en uitgebreid in 1960. Er werden niet alleen toebehoren voor andere firma's of particulieren afgewerkt, maar ook zeer grote realisaties zoals: flessenspoelmachines, vuurtorens, zeeboeien, industriële stoffilters, silo's, enz. Verdere uitbreiding in Essenbeek was niet mogelijk en in 1968 werd op een nieuw industrieterrein te Halle de huidige locatie een feit. Een paar jaar later werd deze bedrijfsruimte wederom uitgebreid tot de huidige 3.500 m2.

Pouilliers historiek gebouw

In 1996 heeft de huidige generatie de zaak overgenomen met aan het roer Danny, Bruno en Carlo als dagelijkse bestuurders. Onmiddellijk na de overname investeerden zij in een, voor die tijd, zeer vooruitstrevende lasersnijmachine. In de loop der jaren hebben zij hierdoor een grote know how ontwikkeld in het lasersnijden.

Metaalconstructies Pouilliers nv is sinds 1949 uitgegroeid tot een zeer flexibel metaalverwerkingsbedrijf waar kwaliteit en klantenservice het grootste streefdoel zijn.